دوای درد زانو را بشناسید
شاید یکی از مشکلات بسیار مهم در گروه سالمندان که زندگی روزمره آنها را دچار مشکل میکند، دردهای زانو باشد که علل بسیار زیادی دارد و یکی از شایعترین آنها استئوآرتریت است. این مقاله، شما را با آسانترین راههای کنار آمدن با اوستئوآرتریت آشنا میکند…
● اوستئوآرتریت یعنی چه؟
در این بیماری، غضروفی که سطح مفصل زانو را میپوشاند، دچار کشیدگی و پارگی میشود. با از بین رفتن این لایه محافظ، ساییدگی استخوانها روی میدهد که حاصل آن بروز زخمهای سطحی در استخوانهای تشکیل دهنده مفصل زانوست. با گذشت زمان، زخمهای سطحی عمیقتر میشوند که نشانه بالینی آن درد و تورم زانوست.
این بیماری باعث زمین گیر شدن فرد مبتلا میشود، اما تهدیدکننده حیات نیست و با درمان مناسب میتوان از شدت آن کاست. برای درمان، فرد مبتلا باید با گروه درمانگر خود همکاری و از مجموعهای از دستورات، راهنماییها و توصیههای درمانی در حوزه تغذیه، ورزش درمانی، توانبخشی، دارودرمانی و اصلاح فعالیتهای روزمره در منزل و محیط کار در راستای بهبود وضعیت خود بهرهمند شود.
۱) اصلاح رژیم غذایی و کاهش وزن
پزشکان در گام نخست، با تدوین یک برنامه غذایی مناسب به بیمار کمک میکنند با اصلاح الگوی غذایی به وزن مطلوب برسد، زیرا وزن بالا، تشدیدکننده بیماری است.
۲) ورزش درمانی
گام بعدی، ورزش درمانی است. برای این بیماران، ورزشهای هوازی مانند پیاده روی و شناکردن مناسب هستند و باید همراه با ورزشهای قدرتی ایزومتریک ماهیچه چهارسر ران انجام شوند.
انجام ورزش هوازی باید به صورت منقطع باشد و تا آستانه شروع درد ادامه یابد. برای مثال به جای ۳۰ دقیقه پیاده روی مداوم بهتر است که بیمار ۳ بار و هر بار ۱۰ دقیقه (یا حتی ۵ بار و هر بار ۶ دقیقه) به فعالیت ورزشی بپردازد. حداکثر سیکلهای زمانی را نیز آستانه آغاز درد تعیین میکند.
۳) دارو درمانی
برای کاهش درد، بیمار میتواند با تجویز پزشک از داروهای کاهنده التهاب و ابزارهای توانبخشی تولیدکننده گرما استفاده کند و در پایان نیز توصیه میشود برای انجام فعالیتهای روزمره بدون درد، به متخصصان پزشکی ورزشی مراجعه کند.
۴) تقویت عضله چهارسر ران
برای انجام ورزشهای ایزومتریک چهارسر ران، بیمار روی تخت مینشیند و پاهای خود را دراز میکند، سپس ماهیچه چهارسر خود را که در بخش جلویی ران قرار دارد، به مدت ۱۰ تا۲۰ ثانیه سفت و این حرکت را ۷ تا ۱۰ بار تکرار میکند. در صورت امکان، بهتر است این فعالیت ۳ بار در روز انجام شود.
منبع: سلامتی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دوای درد زانو را بشناسید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دوای درد زانو را بشناسید"، کلیک کنید.