عرضه ماهی قرمز تنها باید در واحدهای صنفی مجاز انجام شود
اکسیبو/خراسان رضوی کارشناس مسیول واحد آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: عرضه بهداشتی ماهی قرمز در مراکز خرده فروشی حتما باید در واحدهای صنفی مجاز و در اماکن تایید شده توسط شهرداری با هماهنگی اداره کل دامپزشکی شهرستان ها انجام شود.
محسن نژاد در گفت وگو با اکسیبو، در خصوص نگهداری از ماهی قرمز در ایام نوروز اظهارکرد: ما الزاماتی برای عرضه بهداشتی ماهی قرمز در مراکز خرده فروشی داریم. این مراکز حتما باید واحدهای صنفی مجاز در اماکن تایید شده توسط شهرداری با هماهنگی اداره کل دامپزشکی شهرستان ها باشند.
وی افزود: این مراکز معمولا با نصب پرده در مکان های مورد نظر به شهروندان معرفی می شوند. شهروندان باید حتما ماهی قرمز را از این مراکز مجاز نه از دستفروش ها و فروشندگان کنار خیابان تهیه کنند. وسایلی که تهیه می کنند باید حتما ضد عفونی و شست وشو شود. تخلیه مستقیم آب این مراکز باید در شبکه فاضلاب شهری اتفاق بیفتد و از تخلیه در اماکن عمومی پرهیز شود.
کارشناس مسیول واحد آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی ادامه داد: مقرراتی نیز در خصوص رعایت بهداشت فردی و محیطی وجود دارد که به واحدها ارایه شده است. افرادی که مشکوک به بیماری های تنفسی هستند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیتی داشته باشند.
نژاد در خصوص توصیه هایی برای نگهداری ماهی قرمز در منازل عنوان کرد: توصیه می کنیم بلافاصله بعد از اینکه ماهی به منزل منتقل شد، نسبت به تعویض آب اقدام کنند. آب شهری حاوی کلر بوده و برای ماهی سم است، بنابراین باید ظرف جداگانه ای برای این آب داشته باشند و آن را حداقل 24 ساعت در یک ظرف دهان گشاد نگهداری کنند تا کلر آن به بیرون متصاعد شود و بعد از این آب برای نگهداری ماهی استفاده کنند.
وی بیان کرد: اگر قرار است ماهی به مدت طولانی نگهداری شود، حتما باید از یک ظرف دهان گشاد استفاده کنند تا تبادل اکسیژن با محیط بیرون به خوبی انجام شود. به ازای هر قطعه ماهی باید حداقل یک لیتر آب در نظر گرفته شود. بهترین دما برای نگهداری بین 22 تا 26 درجه است.
کارشناس مسیول واحد آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی اضافه کرد: ماهی نباید در محیط تاریک و همچنین در معرض نور شدید باشد. همچنین تنگ آب نباید در مجاورت وسایل گرمازا قرار بگیرد. آب ماهی حداقل هفته ای یک بار باید تعویض شود و در زمان تعویض تنها 25 درصد یعنی یک چهارم کل آب را تعویض کرده و مابقی باشد. هنگام تعویض آب، ماهی نباید دستکاری شود؛ زیرا احتمال گسترش بیماری پوستی وجود دارد.
نژاد خاطرنشان کرد: برای ماندگاری بیشتر ماهی و جلوگیری از استرس معمولا اضافه کردن 3 درصد نمک طعام به ظرف آب کمک کننده است. در پایان نوروز نیز اگر مردم نمی توانند ماهی را در منزل نگهداری کنند، ماهی ها را در رودخانه ها و نهرها رهاسازی نکرده و آن ها را در محل هایی که شهرداری تعیین می کند رهاسازی کنند.
کارشناس مسیول واحد آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: هنگامی که می خواهیم ماهی را خریداری کنیم باید دقت کرد که پوسیدگی دم و باله نداشته باشد، آبله پوستی یا فرورفتگی و زگیل روی بدنش نباشد و شکم ماهی آب آوردگی نداشته باشد. همچنین خونریزی های پوستی نباید در ماهی دیده شود. در این صورت ماهی سالم است.
وی با اشاره به اینکه معمولا در مراکز عرضه ماهی گونه هایی از خزندگان مانند سمندر یا دوزیستان مانند قورباغه، لاک پشت گوش قرمز و حلزون قفقازی وجود دارند، تصریح کرد: این گونه ها عامل انتقال بیماری هستند، معمولا بچه ها آن ها را دستکاری می کنند که می تواند عامل انتقال حصبه یا اسهال خونی به بچه ها باشد. نگهداری این حیوانات در منزل به صلاح نیست. فروش آن ها نیز ممنوع است اما برخی نسبت به خطرات آن ها آگاهی ندارند و اقدام به خرید این گونه ها می کنند.
پایان خبر اکسیبو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عرضه ماهی قرمز تنها باید در واحدهای صنفی مجاز انجام شود" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عرضه ماهی قرمز تنها باید در واحدهای صنفی مجاز انجام شود"، کلیک کنید.