قاچاق چوب بلوط در اصفهان

قاچاق چوب بلوط در اصفهان

آفتاب نیوز :

استان اصفهان با 28 شهرستان، مساحتی معادل 10.7 میلیون هکتار دارد که بیش از 90 درصد از آن معادل حدود 9.8 میلیون هکتار را عرصه های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود 403 هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، شش میلیون هکتار مرتع (معادل 64 درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل 32 درصد) در بر گرفته است.

بابک حقیقی، رییس اداره جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، در گفتگو با اکسیبو با گرامیداشت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری، اظهار کرد: استان اصفهان 10.7 میلیون هکتار دارد که بیش از 90 درصد آن معادل حدود 9.8 میلیون هکتار را عرصه منابع طبیعی و ملی، حدود 403 هزار هکتار را جنگل، 6 میلیون هکتار را مرتع و سه میلیون هکتار را بیابان تشکیل داده است.

وی با اعلام اینکه در استان اصفهان در 11 ماه ابتدایی سال چهار میلیون و 375 هزار اصله نهال توسط بخش دولتی و خصوصی تولید شده است، افزود: جنگل های استان اصفهان بطور عمده در دو شهرستان فریدونشهر با 40 هزار هکتار و سمیرم با 25 هزار هکتار قرار دارد و سرانه جنگل در این منطقه کمتر از 0.1 هکتار است، اما با وجود سطح کم، تنوع گونه ای خوبی (35 گونه درختی و درختچه ای) دارد.

رییس اداره جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، توضیح داد: این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می رود.

برنامه های ویژه ای برای توزیع و کاشت نهال همزمان با روز درختکاری اجرا می شود 

وی از آماده بودن دو میلیون و 504 هزار اصله نهال از آمار مذکور مربوط به بخش دولتی و بالغ بر یک میلیون و 871 هزار اصله مربوط به بخش خصوصی خبر داد و گفت: گونه های فضای سبز مانند سنجد، ارغوان، اقاقیا، عرعر، کاج، سرو و زیتون تلخ توسط بخش دولتی و بادام اسکوپاریا، صنوبر، اکالیپتوس و برخی درختان میوه نیز توسط بخش خصوصی تولید شده است.

حقیقی با بیان اینکه در هفته منابع طبیعی و روز درختکاری امسال و بطور کلی در ماه اسفند پروژه فراگیر تولید نهال اجرا خواهد شد، گفت: برنامه ویژه ای نیز برای توزیع و کاشت نهال همزمان با روز درختکاری امسال اجرا می شود تا میزان فضای سبز استان افزایش یابد. با توجه به کمبود منابع آبی در استان سعی کرده ایم از گونه های مقاوم به کم آبی استفاده کنیم تا در صورت بارش های غیر موثر، کمترین مشکل برای این پوشش گیاهی رخ دهد.

بیش از 95 درصد کشفیات چوب قاچاق از استان های همجوار به اصفهان حمل می شوند 

داریوش سعیدی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان نیز با اعلام اینکه در 11 ماه سال جاری 106 تن چوب و زغال قاچاق توسط یگان حفاظت منابع طبیعی استان کشف و ضبط شده است، اظهار کرد: کشفیات یگان در سال جاری 88 تن چوب و 18 تن زغال بوده است. بیش از 95 درصد کشفیات چوب قاچاق از استان های همجوار به اصفهان حمل می شوند و به طور عمده چوب بلوط هستند، حدود 5 درصد مجموعه کشفیات چوب درختان تاغ و کویری استان است که توسط سوداگران طبیعت قطع می شوند.

وی با اعلام اینکه امسال 42 پرونده تخلف در زمینه قاچاق چوب و زغال و قطع درختان توسط این اداره در مراجع قضایی تشکیل شده و در حال بررسی است، توضیح داد: تخلفات در عرصه های منابع طبیعی شامل تخریب، تصرف، قطع درختان و قاچاق چوب در سال جاری روندی کاهشی نسبت به سال گذشته داشته است.

 1800 هکتار عرصه منابع طبیعی استان رفع تصرف شده است

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، تصریح کرد: در 11 ماه سال 1402 تعداد 497 فقره پرونده در خصوص تخریب و تصرف در سطح 2400 هکتار اراضی ملی و عرصه های منابع طبیعی استان اصفهان تشکیل شده است، آمار پرونده های تشکیل شده در این زمینه در مدت مشابه سال گذشته 636 فقره در سطح 3100 هکتار بود که آمار ها حاکی از کاهش 20 درصدی تخلفات تخریب و تصرف در عرصه های طبیعی طی سال جاری نسبت به سال گذشته است.

وی با بیان اینکه امسال باتوجه به تبصره یک ماده 55 قانون حفاظت و بهره برداری، حدود 105 فقره حکم را اجرا کردیم، گفت: این ماده قانونی این اختیار را به ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی می دهد که رفع تصرف از عرصه های طبیعی کنند که به استناد آن حدود 75 هکتار عرصه آزادسازی شده است. همچنین طی 11 ماه امسال 286 فقره پرونده به مرحله صدور و اجرای حکم رسید و تاکنون 1800 هکتار عرصه منابع طبیعی استان رفع تصرف شده است.

تنها 13 درصد از اعتبار منابع طبیعی استان محقق شده است 

حسین یاری، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، با بیان اینکه اعتبارات ملی مصوب برای پروژه های آبخیزداری استان در سال 1402 بالغ بر 50 میلیارد تومان بوده است، اظهار کرد:، اما تاکنون سابقه نداشته که در ماه پایانی سال، تنها حدود 13 درصد از اعتبارات ما تحقق پیدا کرده باشد، یعنی تاکنون از 50 میلیارد تومان اعتبار مصوب 6.3 میلیارد تومان اعتبار آن هم به صورت اسناد به منابع طبیعی استان ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: با وجود کمبود بودجه، امسال برای تعداد 11 پروژه ملی قرار داد به مبلغ حدود 24 میلیارد تومان منعقد کردیم و سه طرح مطالعاتی در سطح 173 هزار هکتار در شهرستان های کوهپایه، هرند و چادگان (رُزوه) به مبلغ حدود 1.3 میلیارد در حال اجرا است. همچنین چهار پروژه بیولوژیک آبخیزداری نیز در راستای طرح کاشت یک میلیارد درخت در سطح یک هزار هکتار از حوضه های استان در سال جاری اجرا شده که بارندگی های اخیر بر این پروژه ها اثر مطلوبی داشته است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، تصریح کرد: از محل اعتبارات استانی هشت پروژه آبخیزداری اجرایی و چهار طرح مطالعاتی در سطح 144 هزار هکتار با اعتبار 1.6 میلیارد انجام شده است، همچنین 15 پروژه آبخیزداری دیگر با مبلغ 10 میلیارد تومان با اسناد و مدارک آماده بارگذاری است و امسال در سطح 317 هزار هکتار طرح مطالعاتی در حوضه های آبخیز در دستور کار داریم.

وی با اشاره به پروژه هایی که در هفته منابع طبیعی به بهره برداری میرسند، توضیح داد: حدود 9 پروژه، شامل بند گل شهر گلپایگان، رحمت آباد خوانسار، یک سازه کنترل سیلاب و دو پخش سیلاب در بهارستان، دو بند در فریدونشهر، گنجگان سمیرم و آبخوان کاشان در هفته منابع طبیعی افتتاح می شود.

استان اصفهان 35 درصد از تعهد خود را در اراضی بیابانی و 65 درصد را در مناطق بدون نیاز به آبیاری اجرا می کند. بر اساس برنامه ششم توسعه و مطابق توجیه ارایه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی، میزان 500 تا 600 هزار هکتار اصفهان در دستور کار آبخیزداری قرار دارد و مطالعات بر اساس اولویت، مناطق به پرخطر، کم خطر و پایین تقسیم بندی شده است.

«طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت» با مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حال انجام است و همزمان با سایر نقاط کشور، بر مبنای برنامه چهار ساله اجرایی می شود، سهم استان اصفهان در این طرح چهار ساله 25 میلیون اصله درخت و سهم امسال استان اصفهان تولید چهار میلیون اصله نهال است.

 جلوگیری از افزایش آلودگی هوا، تولید اکسیژن، کاهش فرسایش خاک و کنترل ریزگرد ها و گرد و غبار از مزایای اجرای طرح های مرتبط با توسعه پوشش گیاهی و به خصوص طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت است. طبق اعلام رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به 180 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قاچاق چوب بلوط در اصفهان" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قاچاق چوب بلوط در اصفهان"، کلیک کنید.