یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تقاضا برای اوراق ارزی/توسعه ابزارهای مالی با تفاهمنامه ۲ میلیارد دلاری بانک مرکزی و صندوق توسعه
با هدف ایجاد و توسعه انواع ابزارهای تامین مالی ارزی و اوراق صکوک مرابحه ارزی و انواع آن، تفاهمنامه دو میلیارد دلاری میان بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی منعقد شد.
به گزارش خبرگزاری اکسیبو، تامین مالی به عنوان یکی از مهمترین جنبههای کسبوکار یا پروژه اقتصادی مطرح است وابزارهای تامین مالی نقش بسزایی در موفقیت و پایداری کسب و کارها دارد. به گونهای که برای تحقق و اجرای ایدهای نوآورانه نیاز به منابع مالی است تا جایی که باید اهمیت روشهای تامین مالی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
از این رو امروز و در راستای توسعه انواع ابزارهای تامین مالی ارزی تفاهمنامه دو میلیارد دلاری میان بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی امضا شد.تفاهمنامه دو میلیارد دلاری میان بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی با حضور محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی و مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی، در محل بانک مرکزی با هدف ایجاد و توسعه انواع ابزارهای تامین مالی ارزی و اوراق صکوک مرابحه ارزی و انواع آن، منعقد شد.
در ابتدای امضای این تفاهم نامه، علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ایران، گفت: مرکز مبادله ارز و طلای ایران از سال گذشته فعالیت خود را با معاملات ارز و طلا، تامین ارز خدماتی و توافقی آغاز کرد و تالارهای متعدد معاملاتی در این مرکز فعال هستند.
وی افزود: این مرکز فعالیت عرضه اوراق را در ششم آذر ماه سال گذشته، عرضه شمش طلا را در ۲۷ دی ماه سال گذشته و سکه طلا را در ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ آغاز کرد. کار مرکز مبادله با تامین مالی ارزی آغاز شد و علاوه بر آن تا امروز طی ۶۶ جلسه حراج ۱۲ تن شمش طلا به ارزش ۵۵ همت، سی و دو جلسه حراج سکه برگزار شده که طی آن بیش از ۴۲۰ هزار سکه طلا معامله شد.
تامین مالی از سوی دو شرکت بزرگ
در ادامه مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی، گفت: این تفاهمنامه کمک میکند که علاوه بر وجوه از اعتبارات نیز برای تامین مالی بهرهمند شویم.
وی افزود: در این رابطه بانک مرکزی میتواند ضامن نقد شوندگی باشد و صندوق توسعه هم میتواند منابع بیشتری را تامین مالی کند. در این میان، بانکهای عامل هم میتوانند نقش اصلی واسطه گری وجوه و تامین ضمانت برای وثایق را تامین کنند؛ بنابراین هم برای صندوق توسعه و هم برای بانک مرکزی این شرایط فراهم میشود که سود به درستی تقسیم شود.
رئیس صندوق توسعه ملی ادامه داد: یک نگرانی در بخش خصوصی وجود دارد، اما باید یک اطمینان خاطر بدهیم که اگر کسی اوراق ارزی خرید و مشارکت کرد، بعدا صندوق نباید به او ریال دهد و صندوق باید این اوراق را به صورت ارزی پرداخت کند.
غضنفری خاطرنشان کرد: جای تشکر دارد که بانک مرکزی در حال ارائه ابزارهای جدید برای تامین مالی است. چراکه برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم نمیتوان تنها به ابزارهای تامین مالی سنتی اتکا کرد و این منابع باید برای طرحهای پیشران و ارز آور تامین شود.
وی در ادامه گفت: در حال حاضر قرار است فولاد مبارکه و هلدینگ خلیج فارس هر کدام به میزان ۲۰۰ میلیون دلار این اوراق را تامین مالی کنند.
در پایان امضای این تفاهمنامه رئیس صندوق توسعه ملی ایران گفت: قول میدهیم که هر کسی به این تفاهمنامه ارز وارد کند ارز دریافت خواهد کرد.
تحقق رشد ۸ درصدی با همکاری صندوق توسعه ملی
در ادامه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی نیز در رابطه با انعقاد تفاهمنامه میان بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی با هدف تامین مالی ارز، گفت: صندوق توسعه ملی یکی از مهمترین نهادهای تامین مالی در کشور است. در سال ۱۳۹۱ به علت درآمدهای مناسب نفتی حدود ۵۰ میلیارد دلار به صندوق توسعه ملی تزریق شد.
این سیاست گذار پولی کشور افزود: مرکز مبادله ایران که در سال گذشته فعالیت آن آغاز شد هم در بازار ارز و هم در بازار طلا فعال است، اما آنچه به جلسه امروز مربوط است بحث تامین مالی ارزی است. یکی از تنگناهای رشد اقتصادی ۸ درصدی در کشور بحث تامین مالی است که بخشی از آن را میتوان از منابع خارجی و بخشی از آن را از منابع داخلی تامین کرد.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: در سال گذشته طی یک روز ۱۰۰ میلیون یورو اوراق ارزی به فروش رفت؛ بنابراین ما برای تامین مالی بنگاهها ورود کردیم و در حال حاضر حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تقاضا برای اوراق ارزی وجود دارد که بسیاری از آنها شرکتهای بورسی هستند که میتواند برای بازار سرمایه نیز مناسب باشد.
فرزین ادامه داد: در رابطه با این تفاهمنامه صندوق توسعه ملی یک نهاد پذیره نویس و سرمایهگذار و حتی در برخی مواقع به عنوان بازارگردان و نهاد اثرگذار محسوب میشود.
وی عنوان کرد: نرخ این اوراق ارزی شش درصد است که یک نرخ جذاب و مطلوب است و برای سرمایهگذاران نیز جذابیت دارد. همچنین این بازار باید بین المللی باشد. به طوری که برای ۱۵ میلیارد دلار تامین مالی خارجی برای سال جاری آماده هستیم. ما به دنبال این هستیم که سهم تجارت و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم و امیدواریم با تامین مالی ارزی بتوانیم سهم تجارت و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: امیدواریم با این حرکت که با همکاری صندوق توسعه آغاز شده، بتوانیم به تحقق رشد ۸ درصدی دست یابیم.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تقاضا برای اوراق ارزی/توسعه ابزارهای مالی با تفاهمنامه ۲ میلیارد دلاری بانک مرکزی و صندوق توسعه" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار تقاضا برای اوراق ارزی/توسعه ابزارهای مالی با تفاهمنامه ۲ میلیارد دلاری بانک مرکزی و صندوق توسعه"، کلیک کنید.