شهدای مدافع حرم یادآور مقاومت حضرت زینب(س) در روز عاشورا – خبرگزاری اکسیبو | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری اکسیبو، گروه استانها: حضرت زینب (س)، دختر امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و خواهر امام حسین (ع)، در تاریخ اسلام به ویژه در حوزه مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم و ستم، شخصیت برجسته و نمادینی است. که اگر ایشان نبود پیام عاشورا از بین میرفت و امامت به خطر میافتاد. در روزهای پس از واقعه کربلا، حضرت زینب (س) به عنوان یکی از چهرههای کلیدی در مقاومت و حفظ ارزشهای اصیل اسلامی شناخته میشود. جنگ کربلا یک جنگی بود که هم مردانه است و هم زنانه و اگر زنان در این جنگ نبودند اصلاً پیام عاشورا منتقل نمیشود.
حضرت زینب (س) در مواجهه با یزید و دربارش، با سخنرانیهای شجاعانه و بیباکانه خود به هژمونی یزید حمله کرد چون بزرگترین دستاورد کربلا همین بود که مردم متوجه شوند به حرف کسی گوش دادند که اسلام را بازیچه خود کرده بود. حضرت زینب با آنکه داغ برادر و اعضای خانواده اش را دیده و با آنکه نام اسیر روی او است ولی به تبیین حقیقتی میپردازد که موجب رسوایی یزید میشود. حضرت زینب در کاخ یزید آیاتی خواند که به مردم نشان داد چگونه یک انسان پلههای نزول را طی میکند ایشان آیه ۱۰ سوره روم را خواندند.
(ثُمَّ کانَ عاقِبَةَ الَّذِینَ أَساؤُا السُّوای أَنْ کَذَّبُوا بِآیاتِ اللّهِ وَ کانُوا بِها یَسْتَهْزِؤُنَ، ترجمه: سپس سرانجام کسانی که اعمال بد مرتکب شدند به جایی رسید که آیات خدا را تکذیب کردند و آن را به مسخره گرفتند!)
در این آیه ایشان مراحل سقوط انسان را یک به یک توضیح میدهد که عاقبت کسانی که اصرار به گناه و اشتباه دارند (أَساؤُا السُّوای) به جایی میرسد که به (کَذَّبُوا بِآیاتِ اللّهِ) به تکذیب خدا میرسند و اینها در نهایت به (یَسْتَهْزِؤُنَ) میرسند یعنی به استهزاء و تمسخر دین و خدا میپردازند یعنی ایشان سقوط انسان را مرحله به مرحله توصیف میکند که یک انسان از اصرار به گناه به کفر مطلق میرسد.
حضرت زینب (س) را میتوان مادر روحیه مقاومت را نامید چون ایشان بزرگترین صبر استراتژیک تاریخ را کرد تا مفهومی به نام امامت از بین نرود.
امروزه، حضرت زینب (س) به عنوان الگویی برای مقاومت، عزت نفس، و ایستادگی در برابر ستم در سطح بینالمللی شناخته میشود. در مناطق مختلف جهان اسلام، مراسم و یادبودهایی برای بزرگداشت ایشان برگزار میشود که همگی بر اهمیت مقاومت و مبارزه با ظلم تاکید دارند.
در پایان باید گفت، حضرت زینب (س) نه تنها در تاریخ اسلام بلکه در تاریخ مقاومت بشری، نمادی از صبر، شجاعت و ایستادگی است که به درستی به عنوان عقیله بنی هاشم و مادر مقاومت شناخته میشود.
ضرورت معاصرسازی زندگی بزرگانی مانند حضرت زینب (س) نیاز جامعه ماست، چرا که در جمهوری اسلامی ایران که اندیشههای امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب در کشور وجود دارد.
حضرت زینب (س) نمونه کامل حمایت از حق و مبارزه با باطل بود که از دیدگاه ایشان زن زاهدی گوشهنشین نیست که تسبیح به دست گیرد و از دنیا و اهل آن دوری گزیند، بلکه مجاهدی است که در انس با خداست و روح خود را جنبه الهی زده و به جنگ با هر که رنگ کفر و ظلم و تعدی دارد، برخاسته است.
برای شناخت صحیح و کامل زندگی حضرت زینب (س) نیاز به یک مدل با شاخصههای متناسبی است که بتواند تمام ابعاد زندگی این شخصیتها را ترسیم و تحلیل کند، بینیازی و استغنا، انتخاب هدف برتر، مقاومت و استقامت از ویژگیهای آن حضرت است.
این صفات نشاندهنده آن است که آن بزرگوار در برابر مرارتها تا مرحله جان ایستادگی کرد، امام حسین (ع) قطعاً پیشبینی میفرمودند که پس از قیام ایشان، مأموریتی وجود دارد که از عهده هیچ فرد دیگری به جز حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) برنمیآید که به خوبی زینب کبری (س) تاریخ ساز و الگوی ابدی تاریخ به عنوان مکمل قیام حسین بن علی (ع) گشت.
عباراتِ «دفاع از حرم» و «مدافعان حرم»، دو عبارت عزت و اقتدار آفرین و سراسر عظمت و نور و تعالی هستند که از اوایل دهه ۹۰ پرتکرار شدند و سرنوشت منطقه و جهان را به نفع جناح اسلام و محور مقاومت تغییر دادند و این افراد که مدافعین حرم نام گرفتند جهت دفاع از حرم حضرت زینب (س) عازم سوریه شدند و بسیاری از آنها در این راه به شهادت رسیدند.
علاوهبر ایران، کشورها و قومیتهای مختلف نیز مدافع حرم دارند. عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و حتی فلسطین و جمهوری آذربایجان و از اهل سنت و مسیحیان مدافعان حرم داریم که قهرمانانه از حرمهای مقدس دفاع و در پیروزیها و حماسهآفرینیهای محور مقاومت نقشآفرینی کردهاند و هنوزم که هنوز است در معادلات منطقه و جهان تأثیرگذارند و در سنگرها و عرصههای جدیدی مشغول مبارزه با رژیم صهیونیستی هستند.
ارتش عراق و نیروهای حشد الشعبی، ارتش سوریه و بسیج مردمی سوریه، نیروهای داوطلب ایرانی، لشکرهای نبویون، حیدریون، فاطمیون و زینبیون و تیپهای مالک اشتر و حسینیون و… حماسهآفرینیهای پیروزمندانهای در دهه ۹۰ در سوریه و عراق انجام دادهاند.
استان البرز تعدادی شهید مدافع حرم در راه دفاع از حرم زینبی را تقدیم کرده است که میتوان به شهیدان رضا کارگربرزی، عباس آسمیه، محمد اینانلو، مجید سلمانیان، علی تمام زاده، عبدالرشید رشوند آوه، محمود نریمانی، مهدی عسگری، محسن کمالی دهقان، اصغر الیاسی و … اشاره کرد.
خانواده شهدا میگویند که برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) و کمک مردم سوریه همسر و فرزندانشان به این مأموریت رفتند و اگر شهدا نبودند دشمن تا مرزهای ما هم میآمد و همیشه فکر و ذکرشان دفاع از حرم ائمه (ع) بوده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شهدای مدافع حرم یادآور مقاومت حضرت زینب(س) در روز عاشورا – خبرگزاری اکسیبو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شهدای مدافع حرم یادآور مقاومت حضرت زینب(س) در روز عاشورا – خبرگزاری اکسیبو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.