حبس و زندان برای زورگیران بازداره نیست/ لزوم اجرای احکام سنگین

یک جامعه شناس ارتباطات از دستگاه قضایی خواست که احکام سنگین برای سارقان و زورگیران خشن اجرا شود تا میزان این جرائم در کشور کاهش یابد.

دست زورگیران خشن را قطع کنید

علی الستی در گفت وگو با اکسیبو گفت: سرقت زورگیری و درگیری های خشن معمولا ناشی از آسیب های اجتماعی مختلف هستند و باید برای درمان این افراد اقدام کرد و این موضوع را خیلی ریشه ای و عمیق بررسی کرد. 

وی افزود: به عنوان مثال برای پیشگیری از وقوع این جرائم باید زمینه های اقتصادی جامعه را بهبود ببخشیم از لحاظ فرهنگی آموزش هایی به خانواده ها ارائه کنیم و در واقع محیط مناسبی از هر جهت برای رشد و توسعه فردی نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم که اصلا به سمت هیچ نوع جرم و خشونتی گرایش پیدا نکنند.

این جامعه شناس ارتباطات ادامه داد: در واقع اگر افراد موقعیت مالی و شغل مناسبی داشته باشند و در خانواده های مناسبی نیز رشد کنند؛ قطعا کمتر سراغ این موارد غیرقانونی می روند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که بسیاری از افراد نیز هستند که درآمد کافی ندارد و شاید در خانواده های متوسطی نیز بزرگ شده اند ولی هیچگاه سراغ این جرائم خشن نمی روند و با آزار دیگران نمی خواهند پولی به جیب بزنند.

وی با اشاره به سرقت ها و زورگیری های اخیری که رخ داده است معتقد است: قوانین و مجازات های فعلی که برای این سارقان خشن و زورگیر در نظر گرفته می شوند کافی و بازداره نیست. یعنی اگر میزان مجازات هایی که برای این افراد در نظر گرفته می شود کافی و جدی باشد؛ قطعا شاهد کاهش این نوع جرائم خواهیم بود. 

این جامعه شناس ارتباطات ادامه داد:در گذشته به گردن این زورگیران و اراذل و اوباش آفتابه می انداختند و در شهر می گرداندند. با این انجام این اقدامات ابهت غرور و تمامی بزرگی ای که این افراد با ترساندن مردم و انجام جرائم  خشونت بار انجام می دادند؛ فرو می ریخت و همین اقدام نیز باعث کاهش این نوع جرم می شد.

الستی گفت: امروزه دیگر نمی شود گفت که با همین اقدام می توان میزان این جرائم خشن را کاهش داد اما می توان با اجرای احکام بسیار سنگین و شدید باعث شد عده کمتری به این سمت کشیده شوند و قطعا میزان جرائم نیز کاهش پیدا می کند.

وی افزود: به نظر من باید با افرادی که امنیت روانی جامعه را برهم می زنند در روز روشن به زن و بچه مردم با چاقو و قمه حمله می کنند و اموال آنها را به سرقت می برند و در واقع تا پاپان عمرشان ترس شدیدی در وجود آنها می کارند؛ جوری برخورد شود که دیگر جرات انجام این کارها را نداشته باشند.  

این جامعه شناس ارتباطات تاکید کرد: من معتقدم برای این افراد باید از احکام سنگین اسلامی مانند قطع دست و پا صادر شود چون این احکام دقیقا مناسب همین اعمال و رفتاری است که این افراد در سطح جامعه انجام می دهند و حتی می توان احکام را در ملاعام اجرا کرد.

الستی گفت: در کشور اسلامی عربستان و کشور لائیک چین نیز دقیقا این مجازات برای سارقان و زورگیران چندین مرحله اجرا شد و میزان جرائم نیز کاهش پیدا کرد.

وی خطاب به دستگاه های قضائی افزود: تا زمانی که این افراد تنها بعد از تحمل چندسال حبس مجددا به خیابان ها بازگردند و انگار نه انگار؛ میزان این جرم ها کاهش پیدا نمی کند و باید میزان مجازات ها بسیار شدید شود. 

این جامعه شناس ارتباطات به نقش رسانه ها نیز در این باره تاکید و اظهار کرد: علاوه بر اینکه قوه قضائیه باید احکام سنگین برای این زورگیران ببرد رسانه ها نیز باید تصاویر اجرای حکم و در واقع عاقبت این افراد را نیز به کل جامعه نشان دهند تا سایرین نیز از این اقدامات دست بردارند.

پایان خبر اکسیبو 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حبس و زندان برای زورگیران بازداره نیست/ لزوم اجرای احکام سنگین" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حبس و زندان برای زورگیران بازداره نیست/ لزوم اجرای احکام سنگین"، کلیک کنید.